Eerste sprongen op nieuwe schansen Polsstokvereniging Polsbroekerdam

POLSBROEKERDAM • De nieuwe schansen bij Polsstokvereniging Polsbroekerdam zijn zaterdag in gebruik genomen. Vanwege het coronavirus kon dat niet heel feestelijk, maar leden en belangstellenden konden meegenieten via Facebook. Bron: het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard.

Na de afgelopen maanden hard te hebben gewerkt, was het zaterdag dan zover. Drie springers -Joost van Weelden (Oudewater), Reinier Overbeek (Benschop) en Daniël Cluistra (Haastrecht)-, die een grote bijdrage hebben geleverd aan het realiseren van de schansen, maakten de eerste sprong. Zij waren live te zien via de Facebook-pagina van ‘Polsstokkerdam’. Zo konden alle volgers dit bijzondere moment alsnog meemaken.

Records
Polsstokvereniging Polsbroekerdam wil zich met de moderne, nieuwe schansen op de kaart zetten. De schansen zijn op verschillende manieren verbeterd. Allereerst zijn ze onderheid, zodat ze niet verzakken in de grond. De grindbakken, waar de stok in wordt klaargezet, lagen eerst in de sloot. Deze zijn nu vervangen door langere bakken, waar zand in ligt.

Een ander belangrijk verbeterpunt is dat de schans verrijdbaar is, waardoor de lengte naar de andere kant van de sloot kan worden ingesteld. Verder is de schans breder en zijn bamboeplanken gebruikt. Bamboe is extra duurzaam materiaal en heeft als voordeel dat het iets meer veert, waardoor springers harder kunnen rennen op de schansen. Tenslotte zijn de schansen hoger dan de vorige, om zo te voldoen aan de optimale hoogteverhoudingen. 

De vereniging heeft grote ambities en wil naast Nederlands kampioenen in bijna alle categorieën ook Nederlandse records naar Polsbroekerdam halen. 

Seizoen
Vooralsnog zijn de wedstrijden tot 1 september afgelast. Daarna mogen de springers in actie komen voor onder andere het Hollands én het Nederlands Kampioenschap. Of daar publiek bij mag zijn, moet worden afgewacht.

Heb je de eerste sprongen gemist? Je kunt het live event hier terug kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *