polsstokkerdam logo

LID WORDEN?

Ook polsstokverspringen

Als je jong bent ga je bijvoorbeeld op voetbal, volleybal, tennis, hockey of turnen, maar waarom kom je niet een keertje polsstokverspringen?

Woon je in de omgeving van BenschopPolsbroekOudewater of IJsselstein dan is polsstokvereniging Polsstokkerdam de juiste locatie. Deze sport is goed te combineren met andere sporten, want polsstokverspringen wordt alleen in de zomer gedaan als de meeste andere sporten de zomerstop hebben! Het seizoen loopt namelijk van april tot en met augustus.  

Een erg leuke, gezellige en sportieve bezigheid voor als je in de zomer nog wat tijd over hebt, en een lidmaatschap kost helemaal niet veel!

Lijkt het polsstokverspringen jou een leuke sport om te gaan doen??Je mag altijd eerst 3x meetrainen voordat je lid wordt. 

Pupillen training

Er zijn verschillende groepen waarin getraind word. Zo zijn er groepen voor de allerkleinste kinderen die over de jeugdschans springen, tot de ervaren topspringers die bij Polsstokkerdam trainen. De training wordt meestal begeleidt door 2 trainers, die hiervoor een erkend trainingsdiploma hebben behaald.

Hoe ziet zo’n polsstoktraining er nou uit, wat ga je doen? De training zal altijd beginnen met een warming-up, wat soms ook uit een spel bestaat om de spieren lekker op te warmen. Vervolgens word er in de klimpalen het klimmen geoefend en op de droogschans worden de andere technieken van het springen bij gebracht. De trainers letten hierbij goed op de veiligheid.

Als je alles goed onder de knie hebt mag je proberen over het water te springen. Er is natuurlijk kans op een nat pak maar dat maakt het extra spannend en er zijn gelukkig warme douches aanwezig. Zorg dat je altijd extra droge sportkleding en een handdoek bij je hebt. Polsstokspringen doe je op je blote voeten, maar voor de warming-up heb je wel sportschoenen nodig.

Als je een tijdje hebt getraind, de techniek goed onder de knie hebt zodat je veilig over het water kan springen en je toestemming van je trainer hebt mag je mee gaan doen met wedstrijden. In deze wedstrijden mag je het dan opnemen tegen andere springers van de verenigingen in Jaarsveld, Linschoten, Vlist en Zegveld.

Contact

Voor vragen over het lidmaatschap, de trainingen of een proeftraining kunt u contact opnemen met Nienke van de Water. U kunt haar bereiken op het volgende nummer: 06-11294620.

Download hier een lidmaatschapsformulier