polsstokkerdam logo

Trainingen

We verzorgen verschillende trainingen voor verschillende leeftijden. Je kunt bij ons al polsstokspringen vanaf 4 jaar!

Trainingen

We verzorgen verschillende trainingen voor verschillende leeftijden. Je kunt bij ons al polsstokspringen vanaf 4 jaar!

Trainingsgroepen

Voor de allerkleinste 4, 5, 6 en 7-jarige, zijn er de kikkervisjes. Dit is polsstokspringen voor de mini’s. Spelenderwijs gaan we lekker oefenen. Deze groep begint vanaf donderdag 11 mei en is om de week. Het wordt vast heel leuk! De kikkervisjes worden verzorgd door Cato & Isabel

Trainingsdata: 11 en 25 mei, 8 en 22 juni, 6 en 20 juli, 10 en 24 augustus.

Deze groep kinderen is iets ouder dan de kikkervisjes en trainen wekelijks. Wanneer polsstokverspringen jou wat lijkt ben je welkom in deze groep! Er wordt “droog” geoefend om een mooie veilige sprong te maken. De eerste sprongen over het water maak je hier. Kathy is de trainer.

Wanneer de trainers vinden dat je veilig genoeg over het water kan springen, mag je aan de wedstrijden mee doen. Vanaf mei is er wekelijks op zaterdag een jeugdwedstrijd. In de zomervakantie zal er om de week naast de wedstrijd op zaterdag ook een wedstrijd op dinsdag of woensdag zijn. De wedstrijdkalender is te zien op de website van de Polsstok Bond Holland. Fabienne is de trainer van deze groep. Kathy begeleid de springers zoveel mogelijk bij de wedstrijden. https://www.pbholland.com/index.php/kalender/

 

Als je een tijdje hebt geoefend op de jeugdschansen mag je gaan trainen voor je licentie over de grote wedstrijdschansen. Je bent dan ongeveer 10-12jaar. Als je je licentie daadwerkelijk hebt gehaald mag je gaan springen bij de officiële 3e en 2e klasse wedstrijden. De licentietrainingen worden verzorgd door Willard Je komt dan bij de jongens of de meisjes t/m 15 jaar. De krachttraining wordt op maandag verzorgd door Avedis, Het stukje techniek wordt verzorgd door topspringers van onze verenging. Op de donderdag is er ruimte om veel sprongen over het water te maken, dit word begeleid door Arja


Als je 16 bent ga je naar de damesgroep of de heren junioren, vanaf 21 kom je in de groep van de heren senioren. Op maandag word de krachttraining verzorgd door

Trainingstijden

Maandag 19:00-20:00
Jongens/ meisjes
Kracht/techniek Avedis

Maandag 20:00-21:00
Sen/ Jun/ Dam
Kracht/techniek Avedis

Donderdag 18:30-19:15
Kikkervisjes (om de week)
Isabel, Cato

Donderdag 18:30-19:30
Pupillen/ Jeugd
Kathy, Fabiënne

Donderdag 19:30-20:30
Jongens/ meisjes schanstraining
Arja

Donderdag 19:30
Sen/ Jun/ Dam
Schanstraining

Belangrijke informatie

Als kinderen nog geen zwemdiploma hebben vragen we de ouders aanwezig te zijn bij de kikervisjestraining. Er kan niet van de trainers verwacht worden dat zij deze kinderen extra in de gaten houden. Wanneer een pupil nog geen diploma heeft dit graag vooraf doorgeven aan de ouder contactpersoon die aanwezig is. Een kind zonder diploma mag in principe niet over het water springen.

Als je niet kunt komen trainen meld je je af via de trainingsgroep app of bij de hoofdtrainer. Voor de trainers is het fijn om te weten op hoe veel springers zij kunnen rekenen. Dit geldt voor de jeugd en grote schansspringers.

  • Harsbussen zijn te koop in de cateringwagen op donderdagavond of tijdens de wedstrijden. 
  • Iedereen die deelneemt aan wedstrijden heeft recht op een trainingspak en een sporttas, deze zijn te verkrijgen bij Annie van der Geer. Bij beëindiging van je lidmaatschap dient het trainingspak en de sporttas te worden ingeleverd. Bij het deelnemen aan wedstrijden incl. prijsuitreiking is het dragen van het trainingspak verplicht. Ook tijdens de trainingen wordt het dragen van het trainingspak zeer op prijs gesteld.
  • Ga je deelnemen aan jeugdwedstrijden dan dien je twee jeugdshirts aan te schaffen. (Kosten € 10 per stuk) Deze zijn verkrijgbaar bij de de cateringwagen via Anja, Ingrid of Nienke tijdens de trainingen op donderdag avond of tijdens de wedstrijden. Als je naar de grote schans gaat kun je dit jeugdshirt eventueel doorverkopen via de vereniging.
  • Als je je licentie hebt behaald en deel gaat nemen aan wedstrijden op de grote schans, ontvang je van de PBH 3 wedstrijd shirts (borg totaal 30 euro) Deze ontvang je tijdens het licentiespringen.

Donderdag 3 augustus NFM – Jeugd in It Heidenskip, geen training

Donderdag 24 augustus Laatste training kikkervisjes

Donderdag 7 september Laatste training pupillen en jeugd

11 en 25 mei, 8 en 22 juni, 6 en 20 juli, 10 en 24 augustus: Kikkervisjes training

Belangrijk te onthouden

Bij erg slecht weer gaan de trainingen niet door. Dit zullen we altijd communiceren via de groepsapp. Omdat we niet graag een training afzeggen kan het wel gebeuren dat we dit pas op het laatste moment doen.

Voorafgaand aan een training dient er een warming-up te worden gedaan. Het dragen van sportschoenen en sportkleding is verplicht.

Vrij zwemmen voor/ tijdens/ na de training is niet toegestaan.


Springers zijn verantwoordelijk voor het opruimen van de trainingsmaterialen.

Contacten training

Bestuurslid trainingszaken
Kathy Baars
06-21422204

Contactpersoon ouders (jong/meisjes)
Nienke van de Water
06-11294620

Contactpersoon ouders (jeugd)
Ingrid Wit
06-52184518

Ledenadministratie
Anja Baas
06-58868213

Trainingspakken
Annie van der Geer
06-40441009