Trainingstijden

Kikkervisjes
Maandag 18:30-19:30 om de week, zie rooster onder
Janelle, Anna

Pupillen
Maandag 18:30-19:30
Isabel & Cato

Jeugdgroepen
Maandag 18:30-19:45
Kathy, Fabienne, Arja

 

 

Jongens – Meisjes

Maandag 19:45-20:45 techniektraining
Wilco, Arja, Florens en Jens

Donderdag 18:30-19:30 Krachttraining

Avedis

Sen-Jun-Dames
Maandag vanaf 19:45
Schanstraining

Donderdag 19:30-20:30 Krachttraining
Avedis

Trainingen

We verzorgen verschillende trainingen voor verschillende leeftijden. Je kunt bij ons al polsstokspringen vanaf 4 jaar!

Trainingsgroepen

Voor de allerkleinste 4, 5 en 6-jarige zijn er de kikkervisjes. Dit is polsstokspringen voor de mini’s. Spelenderwijs gaan we lekker oefenen. Deze groep begint vanaf Maandag 27 mei en is om de week. Het wordt vast heel leuk! 

Trainingsdata: Trainingsdata: 27 mei, 10 en 24 juni, 8 en 22 juli, 5 en 26 augustus, 9 september

Deze groep kinderen is iets ouder dan de kikkervisjes en trainen wekelijks. Wanneer polsstokverspringen jou wat lijkt ben je welkom in deze groep! Er wordt “droog” geoefend om een mooie veilige sprong te maken. De eerste sprongen over het water maak je hier. Isabel is jouw trainer.

Wanneer je vorig jaar bij de pupillen trainde mag je nu misschien naar het volgende groepje. De aanstormde wedstrijdjeugd. Tijdens dit seizoen oefenen we verder aan wat je vorig jaar hebt geleerd. 

Wie weet, kun je aan het einde van dit seizoen wel meedoen aan de wedstrijden. Kathy traint deze groep.

 
Wanneer de trainers vinden dat je veilig genoeg over het water kan springen, mag je aan de wedstrijden mee doen. Vanaf mei is er wekelijks op zaterdag een jeugdwedstrijd. In de zomervakantie zal er om de week naast de wedstrijd op zaterdag ook een wedstrijd op dinsdag of woensdag zijn. De wedstrijdkalender is te zien op de website van de Polsstok Bond Holland. Fabienne is de trainer van deze groep. Kathy begeleid de springers zoveel mogelijk bij de wedstrijden. https://www.pbholland.com/index.php/kalender/

Als je een tijdje hebt geoefend op de jeugdschansen mag je gaan trainen voor je licentie over de grote wedstrijdschansen. Je bent dan ongeveer 10-12jaar. Arja en Willard zijn je trainers.

 Als je je licentie daadwerkelijk hebt gehaald mag je gaan springen bij de officiële 3e en 2e klasse wedstrijden. Je komt dan bij de jongens of de meisjes t/m 15 jaar. De techniek training wordt op maandag verzorgd door Wilco. Bij goed weer is Arja aanwezig voor de begeleiding op de schans. Vanaf juni wordt het tijd om heel veel sprongen over het water te maken. Florens en Jens zijn hierbij aanwezig voor de tips en tricks.

De kracht en conditietraining wordt op donderdag verzorgd door Avedis.

 


Als je 16 bent ga je naar de damesgroep of de heren junioren, vanaf 21 kom je in de groep van de heren senioren.  Op maandag is er ruimte voor de open training. Op donderdag wordt de kracht en conditietraining verzorgd door Avedis.

Belangrijke informatie

Als kinderen nog geen zwemdiploma hebben vragen we de ouders aanwezig te zijn bij de kikervisjestraining. Er kan niet van de trainers verwacht worden dat zij deze kinderen extra in de gaten houden. Wanneer een pupil nog geen diploma heeft dit graag vooraf doorgeven aan de ouder contactpersoon die aanwezig is. Een kind zonder diploma mag in principe niet over het water springen.

Als je niet kunt komen trainen meld je je af via de trainingsgroep app of bij de hoofdtrainer. Voor de trainers is het fijn om te weten op hoe veel springers zij kunnen rekenen. Dit geldt voor de jeugd en grote schansspringers.

  • Harsbussen zijn te koop in de cateringwagen op maandagavond of tijdens de wedstrijden. 
  • Iedereen die deelneemt aan wedstrijden heeft recht op een trainingspak en een sporttas, deze zijn te verkrijgen bij Annie van der Geer. Bij beëindiging van je lidmaatschap dient het trainingspak en de sporttas te worden ingeleverd. Bij het deelnemen aan wedstrijden incl. prijsuitreiking is het dragen van het trainingspak verplicht. Ook tijdens de trainingen wordt het dragen van het trainingspak zeer op prijs gesteld.
  • Ga je deelnemen aan jeugdwedstrijden dan dien je twee jeugdshirts aan te schaffen. (Kosten € 10 per stuk) Deze zijn verkrijgbaar bij de de cateringwagen via Anja, Ingrid of Nienke tijdens de trainingen op maandag avond of tijdens de wedstrijden. Als je naar de grote schans gaat kun je dit jeugdshirt eventueel doorverkopen via de vereniging.
  • Als je je licentie hebt behaald en deel gaat nemen aan wedstrijden op de grote schans, ontvang je van de PBH 3 wedstrijd shirts (borg totaal 30 euro) Deze ontvang je tijdens het licentiespringen.

Donderdag 4 april

Start eerste kracht/ techniek training Jongens/ meisjes, Dames/ Junioren/ Senioren

Maandag 8 april

Start eerste jeugdtraining

Donderdag 9 mei

Geen training i.v.m. Hemelvaartsdag

Zaterdag 11 mei

Eerste wedstrijden van dit seizoen

Maandag 20 mei

Geen training i.v.m. tweede Pinksterdag

Maandag 27 mei

Start eerste Kikkervisjes training

Maandag 29 juli

Geen training i.v.m. NFM week

Donderdag 1 augustus

Geen training i.v.m. NFM week

Maandag 19 augustus

Geen training i.v.m. Afbouw VVV week

Zaterdag 24 augustus

NK jeugd, Burgum

Donderdag 29 augustus

Geen training i.v.m. opbouw NK

Zaterdag 31 augustus

NK, Polsbroekerdam

Maandag 2 september

Geen training i.v.m. afbouw NK

Maandag 9 september

Laatste training Kikkervisjes en Jeugd

Donderdag 12 september

Laatste training Jongens/ meisjes, Dames/ Junioren/ Senioren

Zaterdag 14 september

Clubkampioenschap

 

Belangrijk te onthouden

Bij erg slecht weer gaan de trainingen niet door. Dit zullen we altijd communiceren via de groepsapp. Omdat we niet graag een training afzeggen kan het wel gebeuren dat we dit pas op het laatste moment doen.

Voorafgaand aan een training dient er een warming-up te worden gedaan. Het dragen van sportschoenen en sportkleding is verplicht.

Vrij zwemmen voor/ tijdens/ na de training is niet toegestaan.


Springers zijn verantwoordelijk voor het opruimen van de trainingsmaterialen.

Contacten training

Bestuurslid trainingszaken

Nienke van de Water
06-11294620

Contactpersoon ouders (jeugd)
Ingrid Wit
06-52184518