Beste bezoeker!

Op 31 augustus organiseren wij het Nederlands Kampioenschap polsstokverspringen in Polsbroekerdam. Deze dag zullen de beste springers uit onze regio en de beste springers uit Friesland strijden om de Nederlandse titel bij de heren, dames, heren-junioren, jongens en meisjes. Het niveau is nog nooit zo hoog geweest in de breedte en er zijn meerdere favoriete kandidaten. Al met al belooft dit een spektakel te worden, waarbij u op het puntje van uw stoel zult zitten! Iedereen is van harte welkom om dit deze middag te komen aanschouwen.

Verloop van de dag

Al vanaf 12.00u is de polsstok arena geopend en bent u van harte welkom. Om 13.45 begint de opening met het voorstellen van de deelnemers en klinkt het Wilhelmus door dweilorkest ‘de Batenbouwers’ uit Nieuwegein, zij zullen ons de hele dag van een vrolijke noot voorzien. Om 14.00u zal het Nederlands Kampioenschap officieel beginnen. Rond 16.15u zal de finale plaatsvinden, waarna direct de nieuwe Nederlands Kampioenen gehuldigd worden in het zandbed door burgemeester De Graaf van Lopik en de polsstok legende Aart de With. Hierna zal op het feestterrein een fantastisch Kampioenschapsfeest losbarsten. De hele dag is er vermaak voor de kinderen. Ook is er genoeg drinken en lekkers te koop bij de diverse kraampjes en barretjes. Om 0.00u sluit het terrein en komt het festijn ten einde.

Opbouw van de wedstrijd

In de eerste ronde wordt er op drie schansen gesprongen door 8 jongens, 8 meisjes en de eerste 8 heren. Zij krijgen ieder 3 pogingen om zich te plaatsen voor de finale. Hierna zal rond 15.00u de tweede ronde starten waarbij de beste 8 heren-junioren, 8 heren en 8 dames de strijd met elkaar aangaan. Ook zij krijgen 3 pogingen om zich te plaatsen voor de finale. De finalisten worden rond 16.15u aan het publiek voorgesteld, waarna de finale van het Nederlands Kampioenschap zal beginnen! De beste 6 heren, 3 dames, 3 heren-junioren, 3 jongens en 3 meisjes krijgen allemaal nog 2 pogingen om de Nederlandse titel 2024 te veroveren.

Polsstokarena

Speciaal voor dit Kampioenschap wordt de landelijk gelegen accommodatie voor 1 dag veranderd in een ware polsstok arena met diverse tribunes, voldoende horeca, kids zones en een feest area, het geheel gehuld in een vintage country festival uitstraling. Aan sfeer dus geen gebrek. Er zijn voldoende mooie invalideplaatsen beschikbaar en op het terrein is ook een invalidentoilet aanwezig.

Voor de kinderen

Er is deze dag voor elk wat wils, kinderen t/m 4 jaar kunnen terecht in een speelplaats vlak bij de tribunes waarbij je als ouders je kinderen in de gaten kunt houden en tegelijk de wedstrijd kunt volgen. Voor oudere kinderen is er een speciale kids zone waar er van alles te doen is, van creatief tot sportief, van vertier tot plezier!

Kampioensfeest

Na afloop zal er op het terrein een waar minifestival ontstaan. Met een mooi podium zullen de feestgangers van Keet Benschop een fantastisch kampioensfeest voor jong en oud organiseren, waarbij de voetjes van de vloer kunnen, maar waar ook iedereen kan nagenieten van de wedstrijd of kan chillen op een van de vele leuke zitjes. Het feest zal al rond de klok van 18.00u aanvangen.

Bereikbaarheid

Navigeer op: Benedeneind Noordzijde 458a, Polsbroekerdam

De polsstok accommodatie is gelegen in Polsbroekerdam, dat deze dag zal veranderen in Polsstokkerdam. Dit kleine dorpje is onderdeel van de 9 kernen van de gemeente Lopik. Het evenement is gemakkelijk te bereiken vanaf de A2, afrit 9 Schoonhoven. Vervolg uw weg richting Benschop en bereik via het Benedeneind Polsbroekerdam. Of via de A12, afrit 13 Nieuwerbrug. Vervolg uw weg richting Oudewater en bereik via de Damweg Polsbroekerdam.  Speciaal voor deze dag maken we gebruik van een parkeerterrein in een weiland naast de accommodatie. Het parkeerterrein zal te bereiken zijn tussen Benedeneind, Noordzijde 458 en 458a. Er zal deze dag voldoende bewegwijzering aanwezig zijn om u de juiste route te wijzen.

Entree

Om polsstoks mooiste evenement te bezoeken vragen wij €10 entree. Kinderen onder de 12 jaar zijn gratis. Er is mogelijkheid om te pinnen of contant te betalen. Vooraf reserveren is niet nodig. Bij de entree is het mogelijk om direct muntjes te kopen, maar dit kan ook in de tent op het terrein.

Live uitzenden

Bent u helaas niet in de gelegenheid ons evenement te bezoeken, dan is het ook mogelijk om het Nederlands Kampioenschap polsstokverspringen live te volgen via Omrop Fryslân, die de gehele wedstrijd live zal uitzenden.

Training voor deelnemers

Deelnemers die geselecteerd zijn om mee te doen aan het Nederlands Kampioenschap zijn in de mogelijkheid om te trainen op de wedstrijdschansen. Dit kan op donderdag 29 augustus en vrijdag 30 augustus van 19.00-21.00u. Wij verzoeken deelnemers zich aan deze tijden te houden en materialen na afloop weer netjes op te ruimen.

Contact

Algemeen: Heeft u vragen over het evenement, dan kunt u altijd contact opnemen via secretariaat@polsstokkerdam.nl of bellen met Liesbeth de Groot: 06 12 988 103

Media: Wilt u meer weten over de sport of wilt u zich aanmelden als pers neem dan contact op met secretariaat@polsstokkerdam.nl of bellen met Liesbeth de Groot: 06 12 988 103

Sponsoring: Vindt u het leuk om uw bedrijf aan het evenement te koppelen of wilt u weten wat er allemaal mogelijk is, neem dan contact op met Niek de Bruijn: 06 30 116 021

Vrijwilligers: Vindt u het leuk om als vrijwilliger te helpen bij dit evenement, dan kunt u zich aanmelden bij Kathy Baars: 06 21 422 204

Wij willen u als springer, bezoeker of belangstellende van harte uitnodigen om het polsstok evenement van het jaar te komen bezoeken in ons mooie POLSSTOKKERDAM op zaterdag 31 augustus 2024 en samen met ons allen te genieten van Nederlands mooiste extreme zomersport op het hoogste niveau!

Wij ontmoeten u graag!